Schilderwerken Caractère - Steenstraat 37 - 8851 Koolskamp - 0475/31 27 01 - caractere1@telenet.be

You are here

Home

Ice


ICE is de revolutionaire decoratieve techniek van BOSS paints. Met ICE geven we uw muren een extra dimensie, het creëert een semi- transparant diepte- effect op uw muren. Met ICE verraste BOSS paints de interieurwereld met een echte wereldprimeur. 
In deze bijzondere verftechniek zijn minuscule glaspareltjes verwerkt, die voor een unieke lichtweerkaatsing zorgen. Door het wisselend spel van licht en schaduw worden variërende reflecties gecreëerd en krijgt een kleurvlak een semi- transparant diepte – effect.  BOSS paints heeft een vooruitstrevende collectie rond ICE samengesteld, bestaande uit ICE Originals en ICE Specials, waarin zowel trendy kleuren als speciale technieken aan bod komen. 
ICE ORIGINALS
ICE bestaat in twee uitvoeringsvormen.
Bij Concept 1 wordt ongekleurde transparante ICE aangebracht op een gekleurde ondergrond (ICE primer). Bij juiste belichting krijgt u zo een mooie lichtreflectie van lichte kleuren. 
Speciaal voor donkere kleuren ontwikkelde BOSS paints Concept 2. Hierbij wordt ICE zelf ook gekleurd aangebracht op een ondergrond in een overeenstemmende kleur. 
De nieuwe collectie ICE Originals is samengesteld uit 28 trendy kleuren. Het eigentijdse kleurenpallet gaat van felle kleuren over meer gedempte tinten tot enkele neutrale grijzen en witten. 
Met deze kleuren kunt u een volledige ICE combinatie samenstellen voor uw interieur, maar u kan natuurlijk ook evengoed één sterk ICE- accent leggen in uw woning. De kleurnamen  van ICE Originals zoals North Cape, Frost Smoke, Minna Bluf of Greenland refereren naar het ‘ICE’ – koude Noorden, maar brengen gegarandeerd een unieke warme extra dimensie in uw woning.
ICE SPECIALS 
Om de toepassingsmogelijkheden van ICE nog uit te breiden, ontwikkelde BOSS paints ook 4 speciale ICE technieken onder de naam ICE Specials. 
Blue ICE , Glamour ICE, Screen ICE en ICE Metallics hebben elk hun eigen bijzondere karakter. 
 
BLUE ICE Een lichtgevende muur!
Een witte muur die bij duisternis plots een blauwe lichtgevende wand wordt, stel u voor! Technologisch hoogstandje Blue ICE is een nieuwkomer die op zijn minst revolutionair kan worden genoemd. Door toevoeging van fosforescerende pigmenten aan de bestaande ICE-techniek, licht een muur geschilderd in Blue ICE, bij duisternis, volledig op. Voorwaarde is wel dat de ICE- wand vooraf een tijdje kan opladen in licht met voldoende intensiteit.
Overdag heeft u dus een sobere witte wand die de architectuur niet stoort, maar bij duisternis krijgt de wand een lichtgevende en sfeervolle diepblauwe gloed.
 
GLAMOUR ICE Glamour en glitter!
Deze trendy ICE Specials hebben nog meer schittering dan de ICE Originals. ‘Special- effect’- pigmenten meer bepaald minuscuul kleine glasvlokjes die door hun meerdere lagen een extra schittering teweegbrengen, worden in de ICE- massa gegoten en zorgen voor een oogverbindende schittering. De collectie bestaat uit dertien glamoureuze kleuren die perfect passen in de wereld van de Glamour en Glitter. Ook de benaming van de verschillende Glamour ICE kleuren als Dean, Monroe en Sinatra passen perfect in de Hollywoodsfeer. Waan u als een echte filmster en Glamour – ICE uw interieur. 
 
 
 
SCREEN ICE de perfecte projectiewand!
Breng de bioscoop onopvallend in uw eigen huis met Screen ICE. In plaats van een scherm, kan u nu ook projecteren op de muur, zonder dat u aan beeldkwalitieit moet inboeten. Ook in vergaderzalen vormt Screen ICE een handige wand voor presentaties. Screen ICE verleent zich, door de miniem kleine glaspareltjes die in de verfmassa vermengd zitten, tot een perfecte projectiewand. Overdag heeft u een schitterende witte ICE- wand, ’s avonds uw eigen cinema!
 
ICE METALLICS Metallieke glans!
 
Deze laatste techniek van ICE Specials past perfect in het hedendaagse ICE concept.        
Vijf metaalkleuren- Zilver, Hematiet, Antraciet, Koper en Goud- krijgen een extra dimensie als ze vermengd worden met ICE. De glaspareltjes doen de metallieke kleuren schitteren als nooit tevoren. Een schitterende gouden of zilveren wand combineert prachtig met een meer sobere ICE- wand uit het gamma ICE Originals. 
 
 
TROEVEN EN TOEPASSINGEN
Naast het unieke semi- transparante diepte- effect, zijn de vele kleuren en uitvoeringsmogelijkheden van ICE zeker één van de grote pluspunten van deze techniek. Maar ICE heeft daarnaast nog heel wat meer te bieden. Dankzij zijn unieke structuur is ICE bijvoorbeeld erg stoot- en krasvast en erg makkelijk reinigbaar. Hierdoor komt ICE niet alleen in een particuliere woning goed tot z’n recht, ook in restaurants, winkels en openbare ruimtes is ICE de perfecte afwerkingslaag voor muren. Het is een techniek waarmee u kunt spelen: u kunt een hele ruimte met ICE schilderen, of kiezen voor één opvallende accentmuur, of er zelfs een logo of tekening extra laten uitspringen door die af te werken met ICE. 
Uit : Boss Paints Paint Your Dream. 
Voor verdere info of voorbeelden, neem gerust contact op: caractere1@telenet.be of 0475/312701 
 
X